Tu ce emoție ai invita la ceai?

Am descoperit, de ceva vreme, cartile lui Alec Blenche și de curând am trecut de toate cele 4 Văi alaturi de Erus.
Ca mamă, dar și prin prisma profesiei mele, gasesc aceste povesti, ca fiind pietre de temelie pentru a creiona educația unui copil. Regăsești în ele o îmbinare de principii și evoluție, toate asezate sub forma aventurii.

Bucuria de a descoperi, ca aceste carti ajung la copii și cu ajutorul cadrelor didactice, este foarte mare.
Astfel, sunt recunoscătoare celor de la Creative kidz Afterschool pentru ca ne-au făcut cunoștință cu un alt personaj creat in aceeasi maniera.

Încă de la primele pagini din „Aventuri în Țara Emoțiilor” am descoperit-o pe Ema, fetita curioasa și isteață, cum sunt toți copiii, de altfel.

Cand am ajuns la întrebarea acesteia – „Unde se afla tristețea?”, fetita mea m-a oprit si a zis asa: „mami, tristețea se afla și ea intr-o părticică a sufletului nostru, pentru ca poate aparea din semințele plantate, ca în Erus, dar noi alegem sa le plantam, mai des, pe cele ale iubirii.”

Ema ne poarta cu ea la întâlnirea cu fiecare Emoție, descoperind rolul acestora și cât de important este sa nu le clasificam în „bune” sau „rele”. Ele ne pot fi prieteni de nădejde, trebuie doar sa înțelegem, ca ne vor vizita, de-a lungul timpului, rand pe rand, dorind doar sa ne ajute!

Asocierea pe care Alessia a facut-o între cele doua carti, ma face sa realizez ca discuțiile și jocurile pe baza aventurii trăite de personajele lui Alec Blenche au dat roade. Cred ca acesta ar trebui sa fie scopul multor lecturi: O carte, odată ce e terminată, să nu fie si uitata!

Închei cu o întrebare inspirata din poveste:

Tu ce emoție ai invita la ceai?
Poți scrie raspunsul in jurnalul tau dedicat Dezvoltării Personale!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre autor
19.c
Crina Sima

Sunt psiholog și consilier pentru dezvoltare personală și vocațională. Lucrez cu drag cu oamenii, fie ei mici sau mari, iar în timpul liber, îmi găsesc echilibrul în lectură, scris și natură. 

Postări recente
ADVERTISEMENT

Get fresh updates
about my life in your inbox