Recomandari pentru oameni mari ce tin in brate suflete mici

Sunt intr-o cautare permanenta de carti, ce impletesc, din cuvinte, emotii cu invataminte. Uneori, se intampla ca astfel de podoabe sa ma gaseasca ele pe mine, prin prisma oamenilor de care ma inconjor si de la care am ce sa invat. Ne intalnim in cercul unor valori similare, al bucuriei de a ne creste, periodic, biblioteca si de a ne lega cu cei mici nu doar prin informatii, ci si prin virtuti.
Astfel, au ajuns la noi in casa minunatele pagini scrise de Mihaela Cosescu si insotite de ilustratiile Oanei Ispir, acestea parca miscandu-se odata cu vorbele rostite.
Inca de la primele randuri, vocea mea a capatat un usor tremur, semn ca rimele de pe pagina mi s-au strecurat in minte si in suflet chiar in acelasi timp. Apoi magia s-a petrecut…ratiunea de mama s-a incredintat maiestuoasei Imaginatii, incepand o calatorie, alaturi de fetita mea, printre litere crosetate cu ritm si culori ale unei alte lumi.
„…Mamica mea, te duc indata
In alta lume minunata!
……………………………………….
Zbura naveta ca un gand –
S-au si trezit aterizand.”

„Unde vrei sa mergi?” este titlul ce deschide poarta catre puterea pe care fiecare dintre noi o detinem. Mai exact, capacitatea de a ne folosi imaginatia pentru a imbraca in straie de poveste clipele grele. Cred despre povesti, ca sunt baghetele magice ale parintilor. Insa, pentru ca miracolul sa aiba loc, e necesar ca ceea ce le citim micutilor nostri, sa fie insotit de indrumari, jocuri de rol si clarificari constante, astfel incat mesajul cartilor sa fie concretizat in planul cotidian al copiilor.

Recomand, cu toata increderea, cartile Mihaelei Cosescu, pentru suflete mici si mari.
De asemenea, pentru idei minunate, intrati pe site-ul Cititoria. File de Bucurie, un spatiu creat cu intelepciune de indrumator si inima de copil.

Asa cum am spus deja, nu e suficient doar sa citim, ci si sa avem grija sa rodeasca semintele plantate de autori in comportamentul copiilor. Iar pentru aceasta, ne vin in ajutor activitatile organizate de Afterschool Creative Kids. In acest loc, pomul educatiei primeste noi ramuri, cele ale empatiei, ale stimei de sine, ale cunoasterii, toate imbinate armonios cu notiunile necesare ale matematicii, stiintei, limbii romane sau alte limbi straine.

Responsabilitatea de a tine un suflet de copil in brate necesita multa munca si e o incantare cand gasesc oameni, care ne pot veni in ajutor, prin propria lor munca. Sa facem echipa cu acestia si sa crestem impreuna bucurii.

Putem lasa mostenire…si carti…si iubire.

Care este bagheta ta magica si cum alegi sa o folosesti? Poti scrie raspunsul in jurnalul tau de Dezvoltare Personala.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre autor
19.c
Crina Sima

Sunt psiholog și consilier pentru dezvoltare personală și vocațională. Lucrez cu drag cu oamenii, fie ei mici sau mari, iar în timpul liber, îmi găsesc echilibrul în lectură, scris și natură. 

Postări recente
ADVERTISEMENT

Get fresh updates
about my life in your inbox