Principiile dupa care ne ghidam, nu au granita in timp…

Imi amintesc anumite perioade legate de anumiti autori, care mi-au creionat, cumva modul de a intelege si de a percepe, poate mai mult decat alti scriitori cititi tot la aceeasi varsta.

De pilda, cand eram mica, l-am descoperit pe C. Dickens, in vechile volume din „Viata lui David Copperfield”. Mai tarziu, m-am lasat prinsa de imaginile fantasmagorice, pe care M. Eliade reusea sa le creeze din cuvinte, lectura acestuia fiind intrepatrunsa, la un moment dat, cu duritatea scenelor detaliate de F. Dostoievski.

Mi-a placut intotdeauna analiza pe text, insa o analiza fara judecata asupra personajelor, ci cu interes fata de ceea ce am eu de invatat pentru propriile experiente.
In prezent, citesc, mai mult, literatura de specialitate din domeniile educatiei si psihologiei, insa seara, e timp dedicat povestilor alese pentru suflet de copil.

Nu mai sunt, cel putin pentru moment, aceleasi istorisiri pe care eu le citeam si asta e in regula. Sunt o fire ce vede binele din schimbari, aleg adaptarea, dar sunt sigura, ca baza ce o am inca de copil, ma ajuta, sa gasesc azi resursele potrivite intr-o multime cu informatii nefiltrate.

In discutiile mele cu parintii, oameni cu dificultati in profesie sau in atelierele cu copiii, raman constante atitudinea empatica si ghidarea catre progres.

Si uite asa, am mai descoperit un plus al resurselor dedicate evolutiei…leaga generatii. Cum? pai destul de simplu…principiile de baza dupa care ne ghidam, nu au granita in timp…poate isi schimba forma, insa fondul ramane acelasi.

Tu ce legaturi intre generatii gasesti?
Poti scrie raspunsul in jurnalul tau de Dezvoltare Personala.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre autor
19.c
Crina Sima

Sunt psiholog și consilier pentru dezvoltare personală și vocațională. Lucrez cu drag cu oamenii, fie ei mici sau mari, iar în timpul liber, îmi găsesc echilibrul în lectură, scris și natură. 

Postări recente
ADVERTISEMENT

Get fresh updates
about my life in your inbox