O plimbare la Muzeul Satului – sursa de povesti

Accesul la cultura, la informatie este din ce in ce mai la indemana, insa este important sa oferim copiilor, pe cat posibil, un spectru larg de metode prin care ei sa asimileze. Majoritatea sunt mult mai receptivi in momentul in care o activitate este practica, presupune si miscare, iar simturile le sunt solicitate.

De aceea, recomand deseori jocurile de rol, plimbarile, interactiunea copilului cu situatiile reale, activitati extrascolare.

Un loc unde putem imbina, cu succes, astfel de elemente poate fi un muzeu.

Pentru o reprezentare cuprinzatoare a traditiei si multiple surse de povestiri ulterioare, am ales  sa facem o plimbare la Muzeul Satului din parcul Herastrau.

Asadar, duminica noastra a avut culori de primavara, miros de flori, pasi pe poteci din pietre, atingerea lemnului, gust de inghetata.

Am adunat imagini in minte si in suflet, astfel incat sa tesem impreuna povesti de noapte buna, c-o fetita ce impletea o coronita…c-un baietel ce alerga, prin gradinita.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre autor
19.c
Crina Sima

Sunt psiholog și consilier pentru dezvoltare personală și vocațională. Lucrez cu drag cu oamenii, fie ei mici sau mari, iar în timpul liber, îmi găsesc echilibrul în lectură, scris și natură. 

Postări recente
ADVERTISEMENT

Get fresh updates
about my life in your inbox