Despre LIMITE si OPORTUNITATI… doua concepte, care, rareori, sunt asezate laolalta.

De ce cred ca este important sa ne stabilim, totusi, propriul hotar, constienti fiind, in acelasi timp,  de capacitatea noastra? – deoarece realitatea ne este compusa, pe de-o parte, din situații potrivnice noua, iar pe de altă parte, din oportunitatea de a planta semintele propriilor decizii, intr-un sol rodnic.

Trasarea unor granite sanatoase nu înseamnă ca trebuie sa renunțăm la ceea ce ne dorim, ci sa adaptam strategia de a ne atinge țelul, astfel încât, sa nu trăim procesul cu frustrare, ci cu STAPANIRE DE SINE!

Sunt de parere ca, apar momente in care, ne dam singuri seama, cand o actiune sau o idee ne intareste un comportament, ce ne subjuga principiile, in loc sa ne faciliteze drumul catre o transformare evolutiva.

De asemenea, ar fi util sa ne antrenam in a adresa intrebari ce ne ajuta, in loc de a oferi, direct, raspunsuri, care ne pot incurca. Se intampla, uneori, să formulam soluții fără a ne da ocazia de a pune sub semnul întrebării, cu adevărat, problema.

Nu in ultimul rand, atitudinea pe care o afisam, in timp ce, pasim pe cararea PROGRESULUI, este graitoare pentru echilibrul noii noastre temelii. Sa ramanem modesti in procesul pe care il parcurgem este un criteriu, ce trebuie sa il avem in vedere.

Tu cum alegi sa folosesti momentele zilei pentru a aduce un plus posibilitatii tale de a evolua?

Poti scrie raspunsul in jurnalul tau de Dezvoltare Personala

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre autor
19.c
Crina Sima

Sunt psiholog și consilier pentru dezvoltare personală și vocațională. Lucrez cu drag cu oamenii, fie ei mici sau mari, iar în timpul liber, îmi găsesc echilibrul în lectură, scris și natură. 

Postări recente
ADVERTISEMENT

Get fresh updates
about my life in your inbox